Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér: Vyjadrenia k Mazurekovi sme si s R. Ficom vyjasnili

Na archívnej snímke premiér SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda Smeru-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti uviedol, že exposlanec Národnej rady SR Milan Mazurek (ĽSNS) povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini si už s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom vyjasnili Ficove vyjadrenia na adresu Milana Mazureka odsúdeného za hanobenie národa, rasy a presvedčenia.

"Prešli sme si aj tieto veci a sme si to vyjasnili. Sme ďalej pripravení fungovať, ako je našou povinnosťou," povedal po stretnutí vedenia Pellegrini. Na otázku, či dal Fico prísľub, že nebude koketovať s fašistami, Pellegrini povedal, že si dali viacero prísľubov. Zároveň odmietol, aby tisícky členov Smeru-SD boli kritizované za zlyhania jednotlivcov.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti uviedol, že exposlanec Národnej rady SR Milan Mazurek (ĽSNS) povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Fico to vyslovil v súvislosti s odsúdením Mazureka za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Tvrdil, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií. Mazurek čelil obžalobe pre hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v rádiu.

Premiér sa s Ficovým krokom nestotožňoval. "Ospravedlňovať hocikoho, kto popiera alebo bude popierať holokaust alebo teror voči komukoľvek, voči jeho náboženstvu, rase, presvedčeniu, je neprípustné," uviedol Pellegrini ešte predtým, ako s Ficom hovoril.