Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Premiér vyjadruje podporu: Sme pripravení byť zodpovedným spojencom

Na snímke slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) počas spoločnej tlačovej konferencie s estónskou premiérkou Kajou Kallasovou v Talline v piatok 11. novembra 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poľské orgány preverujú rôzne verzie incidentu vrátane toho, že došlo k výbuchu bojovej rakety.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) vyjadril podporu Poľsku a deklaroval pripravenosť byť zodpovedným spojencom. Stanovisko predsedu vlády po výbuchu neďaleko poľských hraníc s Ukrajinou poskytla TASR jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

"So znepokojením sledujem aktuálnu situáciu v Poľsku. Kontaktoval som poľského premiéra Mateusza Morawieckeho. Som tiež v intenzívnej komunikácii s ministrom obrany SR Jaroslavom Naďom. Slovensko vyjadruje plnú podporu Poľsku. Sme pripravení byť zodpovedným spojencom," uviedol premiér.

V Poľsku prišli v utorok popoludní o život dvaja ľudia po výbuchu v sušičke obilia v obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou. Poľské orgány preverujú rôzne verzie incidentu vrátane toho, že došlo k výbuchu bojovej rakety. Vrcholní predstavitelia Poľska sa zišli na mimoriadnom zasadnutí v súvislosti s "krízovou situáciou".