Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka má veľkú radosť z ďalších medailí z paralympiády

Na archívnej snímke slovenský paralympijský reprezentant Jozef Metelka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenská výprava má tak v Tokiu na konte už päť medailí.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová má veľkú radosť z ďalšej zlatej a striebornej medaily na paralympijských hrách. Na sociálnej sieti zablahoželala k ich zisku reprezentantom v cestnej paracyklistike Patrikovi Kurilovi a Jozefovi Metelkovi.

"Paracyklistovi Patrikovi Kurilovi sa podarilo získať zlatú medailu v časovke na 32 kilometrov pod horou Fudži. Srdečne gratulujem. Tým sa však úspech slovenských reprezentantov neskončil, na druhom mieste sa umiestnil Jozef Metelka. Ten už predtým získal zlato v stíhacích pretekoch na 4000 metrov a bronz na pevnom kilometri. Fantasticky reprezentujete Slovensko, ďakujem vám," uviedla Čaputová.

Slovenská výprava má tak v Tokiu na konte už päť medailí.

Premiér zagratuloval slovenským paracyklistom k medailám

Premiér Eduard Heger (OĽANO) zagratuloval k skvelému výkonu reprezentantovi SR v cestnej cyklistike Patrikovi Kurilovi, ktorý získal v Tokiu zlatú medailu, ale aj striebornému Jozefovi Metelkovi. Obaja uspeli v časovke v kategórii C4-5 na 32 kilometrov.

"Patrik Kuril získal zlatú medailu na 32 km. Srdečne mu gratulujem k skvelému výkonu. Na druhom mieste skončil náš ďalší reprezentant Jozef Metelka, ktorý už pozbieral všetky cenné kovy - bronz, zlato a teraz aj striebro," pripomenul predseda vlády. Dodal, že je na paralympijskú reprezentáciu hrdý.

Slovenská výprava má v Tokiu na konte už päť medailí (2-2-1).