Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Premiérova prezidentská kandidatúra Smer-SD neoslabí, tvrdí Počiatek

Na snímke zľava minister hospodárstva Tomáš Malatinský, minister dopravy Ján Počiatek, minister obrany Martin Glváč, minister životného prostredia Peter Žiga, minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Foto: TASR/Michal Svítok

Na otázku, či by sa prípadná rekonštrukcia vlády mohla dotknúť aj jeho osoby, odpovedal, že možné to je.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD) si myslí, že ak by Robert Fico dnes oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta, až do volieb by ostal na poste premiéra. Minister dopravy Ján Počiatek uviedol, že nad touto otázkou nešpekuluje.

"Neviem, ťažko povedať," povedal Počiatek po dnešnom rokovaní vlády. V prípade úspešnej Ficovej kandidatúry si myslí, že je viacero kandidátov vo vláde, ktorí by zastali prezidentský post. Ak by Fico odstúpil z postu premiéra, stranu Smer-SD by to podľa Počiatka neoslabilo. "Nemyslím si to," povedal minister dopravy.

Na otázku, či by sa prípadná rekonštrukcia vlády mohla dotknúť aj jeho osoby, odpovedal, že možné to je. "Život je zmena, takže uvidíme, je to veľká neznáma," s úsmevom dodal Počiatek.