Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Heger hovoril so zástupcami ukrajinsko-slovenskej skupiny priateľstva

Na archívnej snímke premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Členovia ukrajinskej delegácie sa počas návštevy stretli aj s odídencami, ktorí sa momentálne nachádzajú na Slovensku.

Bratislava 6. mája (TASR) - Aktuálna forma pomoci Ukrajine i asistencia pri náprave vojnových škôd boli témami piatkového rozhovoru predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽANO) s predstaviteľmi ukrajinsko-slovenskej skupiny priateľstva, medzi ktorými boli poslanci politickej strany Sluha ľudu. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR.

Ukrajinskí hostia ocenili význam doteraz poskytnutej pomoci zo strany Slovenska, premiér zasa vyzdvihol inšpirujúcu odvahu a neústupnosť Ukrajincov voči ruskej agresii. Na otázku pomoci po skončení vojny ukrajinskí hostia poukázali na potrebu obnovy dopravnej, ale i školskej či zdravotníckej infraštruktúry. "Zástupcovia Ukrajiny prichádzajú s návrhom regionálneho rozdelenia pomoci tak, aby materiál či finančné prostriedky smerovali prioritne do oblastí, ktoré ich najviac potrebujú," informoval ÚV.

Ukrajinskú delegáciu prijal aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) v spoločnosti predsedu slovenskej parlamentnej Skupiny priateľstva s Ukrajinou Petrom Pčolinským a poslancami Milošom Svrčekom (obaja Sme rodina) a Zity Pleštinskej (OĽANO). Na stretnutí sa diskutovalo aj o vzájomnej spolupráci na parlamentnej úrovni. "Predseda Národnej rady SR ukrajinskú delegáciu uistil, že má osobný záujem nielen pokračovať, ale aj ďalej prehlbovať vzájomnú medziparlamentnú spoluprácu," informoval komunikačný odbor kancelárie Národnej rady SR.

Členovia ukrajinskej delegácie sa počas návštevy stretli aj s odídencami, ktorí sa momentálne nachádzajú na Slovensku.