Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V permanentnom krízovom štábe je aj bývalý rómsky splnomocnenec

Na snímke Peter Pollák. Foto: TASR - Martin Baumann

Okrem Polláka sú členmi permanentného krízového štábu aj odborník na biochémiu Robert Mistrík či odborník na tropickú medicínu profesor Vladimír Krčméry.

Bratislava 25. marca (TASR) – Permanentný krízový štáb v súvislosti s bojom proti šíreniu nového koronavírusu doplní bývalý vládny splnomocnenec pre rómske komunity Peter Pollák (OĽaNO). Pred stredajším rokovaním vlády o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO)

"Spolu s ďalším človekom sa bude špeciálne venovať situácii, predikcii a rizikám v prostredí marginalizovaných rómskych komunít," uviedol o hlavnom zábere činnosti Polláka v permanentnom krízovom štábe Matovič.



Priznal, že bez vyvolávania paniky a vzbudzovania dojmu o nevyhnutnosti použitia príslušníkov bezpečnostných síl, bude musieť štát v prostredí rómskych osád prijať opatrenia na zabezpečenie hygienických štandardov, ktoré by minimalizovali riziká prenosu nákazy v tomto prostredí aj mimo neho.

Okrem Polláka sú členmi permanentného krízového štábu aj odborník na biochémiu Robert Mistrík, expert na telekomunikačné technológie a IT Peter Škodný, odborník na tropickú medicínu profesor Vladimír Krčméry a predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

"Je to poradný orgán premiéra, po formálnej stránke predpokladám, že bude mať podobu sekretariátu ústredného krízového štábu," dodal Matovič o permanentnom krízovom štábe.