Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér:Zlato pre Rehák Štefečekovú potvrdilo, že Slovensko má talenty

Na snímke slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa teší zo zisku zlatej medaily po triumfe vo finále trapu na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu vo štvrtok 29. júla 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska, uviedol predseda vlády.

Bratislava 29. júla (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) zagratuloval strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej, ktorá v Tokiu získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape a v novom systéme súťaže stanovila olympijský rekord.

"Krásny úspech, ktorý opätovne potvrdil, že na Slovensku máme športové talenty. Držím palce aj ostatným športovcom a ďakujem im za reprezentáciu Slovenska," uviedol predseda vlády.

Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape. Pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Pre Rehák Štefečekovú je to najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej disciplíne získala striebro v roku 2008 v Pekingu i v roku 2012 v Londýne.



Boris Kollár zagratuloval k zisku zlatej medaily Z. Rehák Štefečekovej


Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) na sociálnej sieti zagratuloval a poďakoval sa strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej, ktorá získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape a podarilo sa jej prekonať aj svetový rekord v kvalifikácii.



Novej olympijskej víťazke zablahoželal aj minister vnútra SR Roman Mikulec, ktorý pripomenul, že Rehák Štefečeková je reprezentantka Športového centra polície. "Zuzka podala neuveriteľný a vyrovnaný výkon," uviedol Mikulec, ktorý verí, že ďalší úspech by mohla trojnásobná olympijská medailistka pridať v sobotu, keď sa predstaví s Erikom Vargom v disciplíne trap mix.



K. Kučera aj B. Gröhling ocenili úspech Z. Rehák Štefečekovej



Víťazstvo strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorá v Tokiu získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape, je fantastický úspech slovenského športu v streľbe. Uviedol to splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO).

"Obrovská gratulácia našej slovenskej trapistke Zuzke Rehák Štefečekovej za zlatú olympijskú medailu a za prekonanie svetového a olympijského rekordu v kvalifikácii," uviedol Kučera. Poznamenal, že sledoval finále s napätím v ranných hodinách nášho času aj so svojou štvorročnou dcérkou. "Teším sa na ďalšie boje, skvelé výkony a držím palce všetkým reprezentantom Slovenska," dodal.

Strelkyni k úspechu zablahoželal aj minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Na sociálnej sieti ocenil jej výkon aj prekonanie svetového rekordu.