Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prešovský Smer dianie nekomentuje, Ferenčák je za Pellegriniho

Podpredseda okresnej organizácie Smeru-SD v Kežmarku a poslanec Národnej rady SR Ján Ferenčák. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V Smere-SD sa diskutuje o zmenách a budúcnosti strany. Pellegrini už prejavil záujem kandidovať na post predsedu.

Prešov 28. mája (TASR) – Podpredseda okresnej organizácie Smeru-SD v Kežmarku a poslanec Národnej rady SR Ján Ferenčák podporuje Petra Pellegriniho, ktorý oznámil záujem kandidovať za šéfa strany a vyzval súčasného predsedu Roberta Fica na odchod z funkcie. Jeho kolegovia z prešovskej krajskej organizácie sa k situácii nevyjadrujú.

"Všetky vaše otázky sú na vnútrostranícku diskusiu a keďže zatiaľ nebola, nebudeme sa k tomu vyjadrovať," uviedol pre TASR krajský predseda Smeru-SD v Prešove Vladimír Jánošík. Ferenčák by privítal, keby vnútrostranícka diskusia bola čím skôr.

"Bol by som rád, ak by sa snem uskutočnil čím skôr, aby sa celá členská základňa mohla vyjadriť a mali sme v tom jasno. Pretože aj my potrebujeme začať vnútrostranícky pracovať s členskou základňou. Ak by som sa mal rozhodnúť osobne, tak takisto mám v tom jasno a jednoznačne podporujem Petra Pellegriniho," povedal pre TASR Ferenčák.

V Smere-SD sa diskutuje o zmenách a budúcnosti strany. Pellegrini už prejavil záujem kandidovať na post predsedu. Chce novú a modernejšiu sociálnu politiku. Nevylúčil ani odchod zo strany, zrejme by ho nasledovali aj viacerí spolustraníci. Fico zdôraznil, že strana potrebuje nových bojovníkov, ale nie teoretikov a 'slniečkarov'. Na Pellegriniho výzvu na odchod nereagoval.