Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Prevádzkovatelia obchodov a služieb majú k dispozícii dva manuály

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prevádzkovatelia v manuáloch nájdu odpovede na najčastejšie otázky o režimoch a kapacitných limitoch, v ktorých môžu fungovať ich podniky, služby či predajne.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Prevádzkovatelia obchodov a služieb majú po novom k dispozícii dva manuály, ktoré predstavujú a vysvetľujú protiepidemické opatrenia súvisiace s aktualizovaným COVID automatom. Vypracoval ich Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

"Jeden je zameraný na prevádzkovateľov v oblasti gastrosektoru, druhý zas cieli na prevádzkovateľov rôznych obchodov či služieb," informovala TASR hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková. Doplnila, že prevádzkovatelia v manuáloch nájdu odpovede na najčastejšie otázky o režimoch a kapacitných limitoch, v ktorých môžu fungovať ich podniky, služby či predajne.

"Nájdu v nich aj informácie o tom, ako zákazníka informovať o režime v prevádzke a ako sa má uskutočňovať kontrola dokladov zákazníkov," spresnila. V manuáloch sú aj informácie o používaní aplikácie OverPass (https://slovenskoit.sk/overpass/).

"Z tohto odkazu je aplikáciu možné si sťahovať do času, kým nebude prístupná už aj cez aplikačný obchod," dodala. Aplikácia je určená pre prevádzkovateľov či organizátorov hromadných podujatí a uľahčí kontrolu platnosti dokumentov o imunitnom statuse zákazníka.