Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Prevádzkové plochy letiska Kuchyňa zrekonštruujú a rozšíria

Letisko Kuchyňa. Foto: TASR

Predpokladané náklady vo výške 5.042.118,66 eura vrátane DPH by mali obsiahnuť realizáciu stavby, projektovú dokumentáciu pre stavebné konanie a realizáciu spolu s autorským dohľadom.

Bratislava 27. mája (TASR) - Prevádzkové plochy letiska Kuchyňa zrekonštruujú a rozšíria. Vytvoriť sa tak má dostatočný priestor na odstavné miesta pre lietadlá typu C-27J Spartan a L-410 Turbolet. Celkové náklady odhaduje Ministerstvo obrany (MO) SR na viac ako päť miliónov eur, hradiť ich má z vlastného rozpočtu. Vyplýva to z Návrhu na vydanie súhlasu vlády SR so začatím obstarávania stavby, ktorý v stredu odobrila vláda.

"Cieľom projektu je rekonštrukcia odbavovacej plochy APN 4, ktorá bude slúžiť na odstavenie, naloženie, vyloženie a presun lietadiel," vysvetľuje MO SR v predkladacej správe. Ukončiť stavbu plánujú do konca roka 2021.

Predpokladané náklady vo výške 5.042.118,66 eura vrátane DPH by mali obsiahnuť realizáciu stavby, projektovú dokumentáciu pre stavebné konanie a realizáciu spolu s autorským dohľadom. Všetky ceny majú byť spresnené v ďalších stupňoch projektovej dokumentácie.

Stavba má pozostávať z troch častí. Prevádzkovú plochu plánujú zrekonštruovať a rozšíriť o 20 metrov. Dostavať sa má tiež dažďová kanalizácia, čiže odvodňovanie plochy. Súčasťou projektu je aj vybudovanie verejného osvetlenia.