Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska odcestoval na historicky prvú návštevu Kene

Slovenský prezident Andrej Kiska sa usmieva počas stretnutia s maďarským prezidentom Jánosom Áderom (nie je na snímke) počas stretnutia v prezidentskom paláci v Budapešti 5. decembra 2016. Foto: TASR/ MTI

Návšteva sa koná na pozvanie prezidenta Kenskej republiky Uhura Kenyattu. Jej hlavným cieľom je zhodnotiť výsledky viac ako dvadsaťročnej spolupráce s Keňou.


Bratislava 12. februára (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na historicky prvú oficiálnu návštevu ako slovenská hlava štátu do Kene a celej Subsaharskej Afriky. Návšteva sa koná na pozvanie prezidenta Kenskej republiky Uhura Kenyattu.

Jej hlavným cieľom je zhodnotiť výsledky viac ako dvadsaťročnej spolupráce s Keňou v oblasti rozvojovej pomoci.

Prezident Kiska sa zoznámi s viacerými projektmi, v ktorých sa angažujú slovenské mimovládne organizácie. Keňa je dlhodobo primárnym adresátom slovenskej oficiálnej rozvojovej pomoci. Rokovať s kenskými partnermi bude však aj o posilnení bilaterálnej, predovšetkým ekonomickej spolupráce.

Prezidenta bude počas návštevy sprevádzať i štátny tajomník rezortu diplomacie SR Lukáš Parízek, predstavitelia mimovládneho a podnikateľského sektora.

Andrej Kiska svoju oficiálnu návštevu ukončí vo štvrtok (16. februára).