Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska odcestoval na oficiálnu návštevu Bulharska

Prezident SR Andrej Kiska, archívna snímka Foto: TASR/Jakub Kotian

Počas druhého dňa návštevy Kiska slávnostne otvorí technologický park Sofia Tech Park a jednu z jeho alejí pomenujú po slovenskom vynálezcovi Jozefovi Murgašovi.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska dnes odcestoval na dvojdňovú oficiálnu návštevu Bulharskej republiky. V hlavnom meste Sofia sa stretne s najvyššími predstaviteľmi krajiny, s ktorými bude rokovať o bilaterálnej spolupráci i aktuálnych zahraničnopolitických otázkach. Plánuje sa podpísanie viacerých bilaterálnych dokumentov.

Počas druhého dňa návštevy Kiska spolu so svojím bulharským partnerom Rosenom Plevnelievom slávnostne otvoria technologický park Sofia Tech Park a jednu z jeho alejí pomenujú po slovenskom vynálezcovi Jozefovi Murgašovi.

Slovenskú hlavu štátu bude sprevádzať delegácia zložená z predstaviteľov akademického, podnikateľského a vládneho sektora. Ich priame rokovania s bulharskými partnermi umožní medzinárodná konferencia k podpore inovácií, startupov a transferu technológií, usporiadaná pri príležitosti otvorenia technologického parku. Na paneli konferencie k inováciám sa zúčastnia aj obaja prezidenti.

Do vlasti sa Kiska vráti v piatok 11. decembra vo večerných hodinách.