Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. Kiska odletel do Ríma, absolvuje audienciu u pápeža Františka

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Pápežovi krátko pred Nedeľou radosti , ktorá patrí medzi významné dni adventu, odovzdá dar zo Slovenska - štyri vianočné gule, ktoré vyrobili ľudia zo sociálne znevýhodnených skupín.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska odcestoval vo štvrtok popoludní do Ríma, kde sa podvečer stretne so svojím talianskym kolegom Sergiom Mattarellom a v piatok absolvuje audienciu u pápeža Františka.

Pápežovi krátko pred Nedeľou radosti (Gaudete), ktorá patrí medzi významné dni adventu, odovzdá dar zo Slovenska - štyri vianočné gule, ktoré vyrobili ľudia zo sociálne znevýhodnených skupín.

"Po jednej vianočnej guli vyrobili hendikepované deti a ich rodičia v košickom centre Liberta, deti a mladí dospelí v Detskom domove Turzovka, ľudia bez domova v bratislavskom centre Resoty Antona Srholca a žiaci základnej školy v Spišskom Hrhove, do ktorej chodia aj Rómovia," informovala Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

V rámci piatkového programu vo Vatikáne sa slovenský prezident stretne aj so štátnym sekretárom kardinálom Pietrom Parolinom. Okrem toho si prezrie Baziliku svätého Petra a zostúpi do jej podzemných katakomb, kde sa nachádza hrob prvej hlavy rímskej cirkvi.

Osobitný spravodajca TASR Jaroslav Bublinec