Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska prijal T.Gašpara kvôli vyhláseniu o migrácii

Na archívnej snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska a prezident Policajného zboru Tibora Gašpara. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa hovorcu prezidenta Romana Krpelana je vyhlásenie Neformálneho ekonomického fóra Hospodárskeho klubu plné pochybných konšpiračných tvrdení a dezinformácií.

Bratislava 23. januára (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska prijal dnes v Prezidentskom paláci prezidenta Policajného zboru SR Tibora Gašpara. Schôdzka sa uskutočnila v súvislosti s tým, že Gašpar podporil vyhlásenie združenia Neformálne ekonomické fórum (NEF) Hospodársky klub o migrácii, ktoré je podľa hovorcu prezidenta Romana Krpelana plné pochybných konšpiračných tvrdení a dezinformácií.

"Dôveru v prácu polície ovplyvňuje aj to, ako vystupujú a akými názormi sa prezentujú jej najvyšší funkcionári. Očakávam, že pán Gašpar verejnosti vysvetlí, prečo podpísal toto vyhlásenie," povedal Andrej Kiska.

Tibor Gašpar sa k obsahu schôdzky nechcel vyjadrovať. "Neviem, ja som sa s ním nedohodol na tom, že by som sa vyjadroval. Bol som na stretnutí, to je všetko," uviedol pre TASR.