Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska udelil štátne vyznamenanie Catherine Ashtonovej

Na snímke vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonová preberá štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy od prezidenta SR Andreja Kisku Foto: TASR/Martin Baumann

Šéfka európskej diplomacie dostala ocenenie za mimoriadny prínos k posilneniu a presadzovaniu spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ.



Bratislava 1. júla (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska udelil prvé štátne vyznamenanie od nástupu do svojej funkcie. To si dnes z jeho rúk prevzala v Prezidentskom paláci šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová.



Za mimoriadny prínos k posilneniu a presadzovaniu spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EÚ a za mimoriadne zásluhy o upevnenie postavenia SR v medzinárodných vzťahoch získala Rad Bieleho dvojkríža II. triedy.

Podpredsedníčka Európskej komisie je dnes na krátkej návšteve Slovenska, na ktorú ju pozval minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák.

Ashtonová okrem rozhovorov s Lajčákom vystúpila na porade veľvyslancov SR v zahraničí, ktorá sa začala v Bratislave. Dnes ju ešte prijme predseda Národnej rady SR Pavol Paška.