Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezident A. Kiska odvolil v Poprade v spoločnosti manželky a syna

Na snímke prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska (vľavo) si preberá hlasovacie lístky a obálku z rúk člena volebnej komisie vo volebnej miestnosti číslo 1 mestského úradu v Poprade vo voľbách do Národnej rady SR v sobotu 5. marca 2016. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dnešný deň prežije prezident v Poprade spolu so svojou rodinou.

Poprad 5. marca (TASR) – Prezident SR Andrej Kiska odovzdal svoj hlas v dnešných parlamentných voľbách v rodnom Poprade. Odvoliť prišiel v spoločnosti manželky a mladšieho syna.

"Myslím si, že každému jednému človeku, ktorému záleží na Slovensku, by mal ísť dnes voliť. Ja osobne som napätý a zvedavý, ako to dopadne. Večer budem s napätím sedieť a očakávať prvé výsledky," uviedol krátko po odvolení prezident. Podľa neho ide o jedny z najdôležitejších volieb desaťročia.

"Je ťažké obdobie pre Európu, uvidíme ako dokáže naša krajina pridať, či si dokážeme vybrať priority," uviedol vyzval Kiska. Zároveň vyslovil želanie, že by bol rád, keby voľby presiahli 60- percentnú účasť. "Dnes som využil možnosť výberu dvoch krúžkov, nevyužil som všetky štyri," dodal.

Dnešný deň prežije prezident v Poprade spolu so svojou rodinou. "Rád varím, takže dnes budem dovárať obed. Polievku som už uvaril včera a doma ma čaká veľká rozmrazená chobotnica a uvažujem, ako ju dobre spraviť. Zrejme vyskúšam jeden chorvátsky recept," povedal Kiska. V popoludňajších hodinách sa celá rodina Kiskovcov chystá do kina na rozprávku.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE