Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezident: Pred napojením mafie na štát si nemôžeme zatvárať oči

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR Martin Baumann

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Andreja Kisku, aby do skončenia svojho prezidentského mandátu neútočil na Slovensko v zahraničí. Podobnú výzvu mu adresoval aj premiér Peter Pellegrini.

Bratislava 7. mája (TASR) - Pred napojením mafie na štát si nemôžeme zatvárať oči, napísal prezident SR Andrej Kiska na sociálnej sieti po tom, čo ho predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval, aby do skončenia svojho prezidentského mandátu neútočil na Slovensko v zahraničí. Podobnú výzvu mu adresoval aj premiér Peter Pellegrini. Obaja reagovali na Kiskove vyjadrenia v zahraničnom médiu.

"Ako prezident by som pre zahraničné médiá najradšej hovoril o tom, ako sme na Slovensku postavili jednu supermodernú nemocnicu. Ako sme výrazne pohli s výstavbou diaľnic a dokončili tunel Višňové. Ako sme po toľkých rokoch a obrovských zvýšeniach dokončili jadrovú elektráreň Mochovce. Ale zahraniční novinári sa ma takéto veci nemajú prečo spýtať, nič z toho sa nestalo," uviedol Kiska.

Na sociálnej sieti tiež píše, že namiesto tohto musí odpovedať na otázky okolo vraždy novinára a jeho snúbenice. "O prepojení Vadalu či Kočnera na najvyššie politické kruhy. O únose vietnamského občana prostredníctvom slovenského vládneho špeciálu. Predstavitelia Smeru mi vyčítajú, že hovorím o týchto negatívnych veciach, ale ja iba pomenovávam to, čo všetci ľudia vidia," zdôraznil Kiska.