Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezident PZ popiera avízo zásahu na členov policajnej inšpekcie

Na archívnej snímke Štefan Hamran. Foto: TASR/AP

O tom, že Hamran mal avizovať takýto zásah na rokovaní bezpečnostnej rady štátu v prítomnosti najvyšších ústavných činiteľov, hovoril v relácii TA3 V politike predseda Smeru-SD Robert Fico.

Bratislava 15. mája (TASR) - Prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran popiera, že by oznamoval policajnú akciu zameranú na ľudí z bývalého inšpekčného tímu Oblúk a sudcov a prokurátorov, ktorí rozhodovali o odposluchoch vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu. "Takýto zásah neavizoval. Z titulu svojho postavenia ani nie je o žiadnych plánovaných veciach v konkrétnych prípadoch informovaný," uviedol pre TASR hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

O tom, že Hamran mal avizovať takýto zásah na rokovaní bezpečnostnej rady štátu v prítomnosti najvyšších ústavných činiteľov, hovoril v nedeľňajšej relácii TA3 V politike predseda Smeru-SD Robert Fico.

Spoludiskutujúci v relácii, predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár potvrdil, že aj on zachytil takéto informácie. Predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) mal preto Kollár požiadať o zvolanie mimoriadnej bezpečnostnej rady štátu. Tvrdí, že "každý musí cítiť, že tu prebieha vojna v polícii, bezpečnostných zložkách, prokuratúre, na súdoch".