Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezidentka sesterskej komory odstúpila z funkcie

Mária Lévyová Foto: TASR/Štefan Puškáš

Urobila tak po tom, čo jej decembrové zasadnutie Rady komory vyjadrilo nedôveru. O jej zotrvaní či odchode z funkcie mali delegáti pôvodne rozhodovať v popoludňajších hodinách.

Bratislava/Poprad 22. marca (TASR) - Doterajšia prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) Mária Lévyová na sneme komory, ktorý sa dnes začal v Poprade, odstúpila zo svojej funkcie. Urobila tak po tom, čo jej decembrové zasadnutie Rady komory vyjadrilo nedôveru. O jej zotrvaní či odchode z funkcie mali delegáti pôvodne rozhodovať v popoludňajších hodinách. Po opätovných zmenách v sesterských odboroch tak dôjde aj k zmene vo vedení komory.

Ako pre TASR vysvetlila Lévyová, vzhľadom na to, že na sneme tesne prešiel návrh na hlasovanie o jej odvolaní, rozhodla sa to akceptovať a odstúpiť ešte pred tajným hlasovaním. Urobila tak napriek tomu, že mala podľa svojich slov avízo, že by mohla získať podporu. Na margo svojho pôsobenia na čele komory poznamenala, že vždy konala s najlepším vedomím a svedomím.

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek je samosprávna stavovská organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou združujúca sestry a pôrodné asistentky. Komora má na výkon svojich úloh zriadených 58 centrálne riadených regionálnych komôr. Na sneme dnes bude okolo 200 delegátov.