Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kiska ešte nemá abdikačný list Kaliňáka,ten sa v stredu lúčil na vláde

Na archívnej snímke Robert Kaliňák (Smer-SD) Foto: TASR - Marko Erd

Medzi novinárov po rokovaní vlády tentoraz osobne neprišiel.

Bratislava 14. marca (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska stále nemá v rukách demisiu od ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Ten rezignáciu na svoju funkciu oznámil v pondelok.

"Kancelária prezidenta zatiaľ nedostala abdikačný list ministra vnútra a ani nemá informáciu, kedy by mal byť doručený," povedal hovorca prezidenta Roman Krpelan.

Kaliňák prišiel v stredu na rokovanie vlády, podľa ministra zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD) sa s kolegami vo vláde rozlúčil a poďakoval sa im za spoluprácu. Medzi novinárov po rokovaní vlády tentoraz osobne neprišiel.

"Dnes som sa zúčastnil posledného zasadnutia vlády vo funkcii podpredsedu vlády a ministra vnútra," informoval na sociálnej sieti Kaliňák. "Poďakoval som predsedovi vlády, členom vlády, ako aj zamestnancom úradu vlády za dlhoročnú korektnú spoluprácu. Všetko, čo má začiatok, musí mať raz aj koniec. Ďakujem, za vašu podporu a dôveru, veľmi si ju cením," uviedol.

Na Kaliňákovi demisiu sa v parlamente pýtali novinári aj poslanca za Smer-SD Erika Tomáša. "Malo by sa tak stať v najbližších dňoch," povedal s dôvetkom, že podľa neho už ide iba o technickú záležitosť.

Kaliňák oznámil v pondelok (12.3.), že končí vo funkcii. Ani vtedy nepresnil, kedy by jeho abdikačný list mohol byť doručený prezidentovi. "Musím ešte dokončiť rozrobenú agendu," odkázal vtedy novinárom.

Svojím odchodom z funkcie chce podľa jeho slov zachovať stabilitu na Slovensku. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je pre Kaliňáka vec, s ktorou sa dá podľa jeho slov veľmi ťažko vyrovnať. Verí, že vraha a objednávateľa vraždy polícia nájde. Kaliňákov odchod z funkcie žiadal koaličný Most-Híd.