Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentka hovorila s primátorom Senca aj o situácii v školách

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Čaputová sa na svojej stredajšej návšteve Senca stretla aj s vedením spoločnosti, ktorá vyvinula zálohomaty, a zástupcami Správcu zálohového systému.

Bratislava 25. mája (TASR) - Situácia v školských zariadeniach, integrácia ukrajinských utečencov či riešenie envirozáťaží boli témy stretnutia prezidentky SR Zuzany Čaputovej a primátora Senca Dušana Badinského. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti.

"Zaujímala som sa, ako sa zdražovanie začína prejavovať na sociálnej situácii ľudí, ale aj o nedostatočné kapacity predškolských a školských zariadení," poznamenala prezidentka po stretnutí s primátorom.

Čaputová sa na svojej stredajšej návšteve Senca stretla aj s vedením spoločnosti, ktorá vyvinula zálohomaty, a zástupcami Správcu zálohového systému. "Potešili ma so správou, ako prekvapujúco rýchlo a dobre sme u nás nabehli na zálohovanie fliaš a plechoviek," priblížila hlava štátu. Tvrdí, že 90 percent Slovákov o zálohovaní vie a využíva ho. Posilňuje to podľa prezidentky obehové hospodárstvo, ktoré môže byť zdrojom nových pracovných miest, inovácií a riešení klimatickej krízy.