Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentka má vymenovať za ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Súčasný minister Ján Mičovský (OĽANO) podal demisiu po podozreniach z korupcie u svojej nominantky. V pondelok však oznámil, že demisiu sťahuje.

Bratislava 7. júna (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa v pondelok dohodol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou na vymenovaní Samuela Vlčana do funkcie ministra pôdohospodárstva. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

Premiér priblížil, že po podaní demisie ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO) začali hľadať jeho nástupcu. Podľa vlastných slov meno nového ministra odovzdal prezidentke v piatok (4. 6.). "Dnes som sa stretol s pani prezidentkou, aby sme dohodli vymenovanie tohto nástupcu," uviedol Heger.

Predseda vlády priznal, že s Mičovským komunikoval aj v pondelok dopoludnia. Obsah rozhovoru komentovať nechcel. Za dôležité považuje to, že bude vymenovaný nový minister. Mičovského vyhlásenie o späťvzatí demisie považuje premiér za symbolické gesto. Predpokladá, že to chcel urobiť ako poďakovanie a vyjadrenie, že oblasti svojho pôsobenia chce ostať verný. Heger podčiarkol, že na to bude mať Mičovský priestor v Národnej rade (NR) SR.

Súčasný minister Ján Mičovský (OĽANO) podal demisiu po podozreniach z korupcie u svojej nominantky. V pondelok však oznámil, že demisiu sťahuje. Odôvodnil to množstvom podporných vyhlásení na svoju adresu a tým, že nechce utekať z boja.