Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Mimoriadny výkon Z. Rehák Štefečekovej si zaslúži obdiv

Na snímke slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková sa teší po tom, čo vyhrala kvalifikáciu trapu v novom svetovom rekorde 125 bodov na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu vo štvrtok 29. júla 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape. Pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu.

Bratislava 29. júla (TASR) - Mimoriadny výkon strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej, ktorá získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape a podarilo sa jej prekonať aj svetový rekord, si zaslúži obdiv. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Srdečne gratulujem strelkyni Zuzane Rehák Štefečekovej k prvej zlatej medaile z Tokia pre Slovensko a veľmi sa teším, že sa stala olympijskou víťazkou v trape žien," uviedla hlava štátu. Poďakovala sa za fantastický výsledok a drží jej palce aj v ďalšej disciplíne, ktorá ju čaká v sobotu (31. 7.).

Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape. Pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Pre Rehák Štefečekovú je to najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej disciplíne získala striebro v roku 2008 v Pekingu i v roku 2012 v Londýne.