Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Možnosť stretnutia politických lídrov je stále otvorená

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predsedu vlády postrelili v stredu (15. 5.) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. mája (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť. V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie. Ako menej dôležité vidí, či sa stretnutie uskutoční neskôr alebo na inom mieste. TASR o tom informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Hlava štátu zvolala stretnutie lídrov všetkých parlamentných politických strán spoločne so svojím nástupcom Petrom Pellegrinim po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Cieľom bolo upokojiť situáciu a odmietnuť násilie.

Pellegrini v nedeľu vyhlásil, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas. Ako komentoval, posledné dni a tlačové konferencie ukázali, že niektorí politici nie sú schopní základnej sebareflexie ani po takejto tragédii.

Predsedu vlády postrelili v stredu (15. 5.) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Momentálne je mimo ohrozenia života, no jeho stav je naďalej vážny.