Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Na klimatickú krízu môžu doplatiť mladí, ak nič neurobíme

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Začiatkom novembra sa prezidentka zúčastní na klimatickom samite v Glasgowe. Verí, že stretnutie veci posunie dopredu.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Ak nebude spoločnosť konať a nepokúsi sa zvládnuť klimatickú krízu, tak mladá generácia na to doplatí. Na klimatickom samite v škótskom Glasgowe chce byť prezidentka Zuzana Čaputová aj hlasom mladých. Uviedla to v utorok na sociálnej sieti.

Študenti zo Spojenej školy Svätej Rodiny v bratislavskej časti Petržalka utvrdili hlavu štátu v tom, že im záleží na tom, aké vážne môžu byť následky klimatických zmien. "Práve toto je generácia, ktorá bude doplácať alebo benefitovať z rozhodnutí súčasných politikov. A je to práve zodpovednosť nás političiek a politikov, aké rozhodnutia teraz urobíme," zdôraznila Čaputová.

Začiatkom novembra sa prezidentka zúčastní na klimatickom samite v Glasgowe. Verí, že stretnutie veci posunie dopredu. "Chcem aj týmto mladým sľúbiť, že budem v Glasgowe aj ich hlasom, že budem na nich myslieť, keď budem ako prezidentka zastupovať Slovensko. Prijať rozhodnutia a nájsť riešenia je férové voči tejto mladej generácii, aby to tá naša generácia mladým ľuďom nepokazila, ale, naopak, našu planétu ochránila," dodala Čaputová.