Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Čaputová: Najvyšší súd urobil krok pre obnovu dôvery v justíciu

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/AP

Pripomenula, že Ján Kuciak poukázal na cynizmus mocných a so svojou priateľkou Martinou Kušnírovou na to doplatili životmi.

Bratislava 15. júna (TASR) - Najvyšší súd SR urobil utorkovým rozhodnutím v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej veľmi dôležitý krok pre obnovenie dôvery v justíciu. Myslí si to prezidentka SR Zuzana Čaputová.

"Trápenie rodičov a blízkych Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa po dnešnom rozhodnutí Najvyššieho súdu nekončí, ale sú zase o krok bližšie k spravodlivosti. Predchádzajúci oslobodzujúci rozsudok pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú bol dnes zrušený a prípad sa vracia na Špecializovaný trestný súd," poznamenala hlava štátu.

Pripomenula, že Ján Kuciak poukázal na cynizmus mocných a so svojou priateľkou Martinou Kušnírovou na to doplatili životmi. "Aj od vyšetrenia ich vraždy a potrestania všetkých jej vinníkov sa preto dnes odvíja dôvera verejnosti v štát a jeho inštitúcie. Najvyšší súd pre obnovenie dôvery v justíciu dnes urobil veľmi dôležitý krok," doplnila prezidentka.