Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Obvinenie prezidenta Policajného zboru je vážna vec

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová považuje obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka za vážnu vec. Je podľa nej dôležité presvedčivo ho verejnosti vysvetliť. Stanovisko prezidentky TASR poskytol riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

„Ak by svoj postup prokuratúra následne pred súdom neobhájila, je potrebné rátať s tým, že to na ňu vrhne veľmi zlé svetlo. Nateraz prezidentka nemá dostatok informácií, aby v tomto štádiu mohla vznesenie obvinenia posúdiť a počká si na ďalší priebeh vyšetrovania," skonštatoval Matej.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P.

Kovařík obvinenie odmieta, podal voči nemu sťažnosť. Minister vnútra Roman Mikulec zatiaľ nepripravuje rozhodnutie o dočasnom pozbavení Kovaříka výkonu štátnej služby policajta. Naďalej má jeho dôveru.