Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezidentka odmieta tvrdenia o obsahu stretnutia v sídle SIS

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

SIS na sociálnej sieti informuje, že v predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo stretnutie riaditeľa spravodajskej služby Michala Aláča s ministrom vnútra SR Romanom Mikulcom (OĽANO).

Bratislava 20. mája (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová sa dištancuje od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia ústavných činiteľov v sídle SIS. TASR informoval riaditeľ komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

"Predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné 'živé' prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní," dodal.

O stretnutí, na ktorom sa malo zúčastniť približne desať ľudí vrátane najvyšších ústavných činiteľov, informoval Denník N. Stretnutie mal iniciovať predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO). Témou malo byť podozrenie, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované, v tejto súvislosti sa mal spomínať aj prípad exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského.

SIS na sociálnej sieti informuje, že v predchádzajúcich dňoch sa uskutočnilo stretnutie riaditeľa spravodajskej služby Michala Aláča s ministrom vnútra SR Romanom Mikulcom (OĽANO). Témou ich rozhovoru mali byť formy spolupráce vo vybraných oblastiach ochrany záujmov Slovenskej republiky.