Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka odovzdala poverovacie listiny trom novým veľvyslancom

Na snímke noví veľvyslanci SR v pozadí zľava Peter Lizák v Čínskej ľudovej republike a Mongolsku so sídlom v Pekingu; Milan Zachar so sídlom v Kubánskej republike a Ľubomír Čaňo vo Švédskom kráľovstve, ktorým prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) odovzdáva poverovacie listiny v Prezidenskom paláci v Bratislave v utorok 22. novembra 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V diplomatickej službe pôsobíte dlhodobo a dostali ste dôveru v tom, že v krajinách, do ktorých odchádzate, pretavíte vaše skúsenosti v prospech Slovenska, vyhlásila prezidentka v príhovore.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok odovzdala poverovacie listiny trom novým veľvyslancom. V Číne bude pôsobiť Peter Lizák, na Kube Milan Zachar a vo Švédsku bude Slovenskú republiku zastupovať Ľubomír Čaňo.

Lizák dostal poverenie na zastupovanie SR v Čínskej ľudovej republike a Mongolsku. V Kubánskej republike, Antigue a Barbude, Bahamskom spoločenstve, Barbadose, Dominikánskej republike, Grenade, Haitskej republike, Jamajke, Svätom Vincentovi a Grenadínach, Republike Trinidadu a Tobaga, Dominickom spoločenstve, Svätej Lucii a Federácii Svätého Krištofa a Nevisu bude mať pôsobisko Zachar. Veľvyslancom SR vo Švédsku bude Čaňo.

"V diplomatickej službe pôsobíte dlhodobo a dostali ste dôveru v tom, že v krajinách, do ktorých odchádzate, pretavíte vaše skúsenosti v prospech Slovenska," vyhlásila prezidentka v príhovore.

Prezidentka zároveň prijala poverovacie listiny a uvítala veľvyslankyňu Severného Macedónska v SR Evgeniju Ilievu.