Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka otvorí na výstave Expo v Dubaji Národný deň SR

Na archívnej snímke prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/AP

Na podnikateľskom fóre sa zúčastnia zástupcovia priemyselných a obchodných komôr, investori a predstavitelia podnikateľského sektora z regiónu Blízkeho východu.

Bratislava 26. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová otvorí vo štvrtok (27. 1.) ráno na výstave Expo v Dubaji Národný deň SR. Popoludní vystúpi na podnikateľskom fóre. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

Na podnikateľskom fóre sa zúčastnia zástupcovia priemyselných a obchodných komôr, investori a predstavitelia podnikateľského sektora z regiónu Blízkeho východu. Strižinec priblížil, že Slovensko sa bude prezentovať ako krajina investičných príležitostí.

"Zároveň je to príležitosť pre desiatky slovenských firiem, ktoré sa v rámci Expa prezentujú inovatívnymi riešeniami v rôznych oblastiach a budú mať priestor nadväzovať a rozvíjať nové obchodné partnerstvá," podotkol hovorca.

Vyhlásil, že súčasťou národného dňa je okrem slávnostného otváracieho ceremoniálu aj kultúrny program, prehliadka pavilónov Slovenska a Spojených arabských emirátov (SAE), tiež stretnutie prezidentky s predstaviteľmi SAE. "V rámci galavečera počas národného dňa vystúpi SĽUK, Jana Kirschner aj uznávaný huslista Filip Jančík."