Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka poďakovala ľuďom, ktorí rozvíjajú rusínsku kultúru a jazyk

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poďakovala tiež ľuďom angažovaným v rusínskych kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách či občianskych združeniach za udržiavanie a rozvíjanie rusínskeho jazyka a kultúry.

Bratislava 12. júna (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v sobotu pripomenula Deň Rusínov Slovenska. "Buďte na svoju identitu hrdí," odkázala im na sociálnej sieti. Poďakovala tiež všetkým ľuďom, ktorí prispievajú k udržiavaniu a rozvoju rusínskeho jazyka a kultúry, a to aj v náročných podmienkach pandémie.

"Som veľmi rada, že tento rok sa oslavy Dňa Rusínov Slovenska môžu po dlhšom období konať naživo a že bohatý kultúrny program je pripravený v Medzilaborciach, v Zboji, v Spišskej Novej Vsi a v ďalších mestách," poznamenala prezidentka.

Poďakovala tiež ľuďom angažovaným v rusínskych kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách či občianskych združeniach za udržiavanie a rozvíjanie rusínskeho jazyka a kultúry, a to aj v náročných podmienkach, ktoré so sebou pandémia priniesla. "Vďaka za toto úsilie, ktorým robíte zo Slovenska miesto, v ktorom sa každý môže cítiť plnohodnotne," vyzdvihla.