Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezidentka poďakovala M. Zemanovi za podporu z Česka

Na archívnej snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vpravo prezident ČR Miloš Zeman 20. júna 2019 v Prahe. Foto: TASR Martin Baumann

Poukázala pritom na českých policajtov nasadených na hranici s Ukrajinou, ale aj príslušníkov českej armády.

Bratislava 16. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu telefonicky poďakovala českému prezidentovi Milošovi Zemanovi za podporu, ktorú Slovensko od Českej republiky dostáva. Poukázala pritom na českých policajtov nasadených na hranici s Ukrajinou, ale aj príslušníkov českej armády, ktorí na Slovensku pomohli postaviť stanový tábor a budú tiež súčasťou predsunutej prítomnosti NATO. Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti.

"Spoločne čelíme dôsledkom vojny, pre ktorú nenachádzame žiadne racionálne vysvetlenie, a pre ktorú ani neexistuje žiadne ospravedlnenie. Pomoc, ktorú obe naše krajiny dnes prejavujú Ukrajine, je veľmi dôležitá a budeme v nej ďalej pokračovať," vyhlásila Čaputová.

Český prezident podľa slovenskej hlavy štátu označil podporu Slovenska za "samozrejmosť a povinnosť voči najpriateľskejšiemu národu".

Zemanovi popriala Čaputová veľa síl a zdravia. "Teším sa aj na naše osobné stretnutie, buď u nás alebo v Česku. Obaja budeme radi, ak sa nám to podarí ešte pred jeho oficiálnou rozlúčkovou cestou na Slovensko," dodala.