Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Hospodárska obnova nie je všetko, zhodli sa prezidentka a Leyenová

Na snímke zľava predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia v Prezidentskom paláci 21. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Je teraz len na nás, ako zmysluplne dokážeme využiť 6,3 miliardy eur, ktoré budeme mať v rámci tohto plánu k dispozícii, poznamenala hlava štátu.

Bratislava 21. júna (TASR) - Európska únia potrebuje popri hospodárskej obnove zamerať svoju pozornosť aj na demokratické hodnoty. Tie európske spoločenstvo spájajú a ostávajú predpokladom spolupráce. Zhodli sa na tom prezidentka SR Zuzana Čaputová a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová na stretnutí v Prezidentskom paláci v Bratislave.

Von der Leyenová prišla na Slovensko potvrdiť schválenie slovenského plánu obnovy. Čaputová na sociálnej sieti pripomenula, že Slovensko patrí medzi prvé krajiny Európskej únie, ktoré svoj reformný plán odovzdali a ktoré ho už majú schválený. "Je teraz len na nás, ako zmysluplne dokážeme využiť 6,3 miliardy eur, ktoré budeme mať v rámci tohto plánu k dispozícii," poznamenala hlava štátu.