Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prezidentka považuje cestu M. Žilinku do Ruska za nevhodnú

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci 18. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Žilinka sa minulý týždeň zúčastnil na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry. Okrem iného sa stretol aj s tamojším generálnym prokurátorom Igorom Krasnovom.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová považuje cestu generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku do Ruska za nevhodnú, keďže absolvoval aj stretnutie s osobou na sankčnom zozname EÚ. TASR jej stanovisko poskytol hovorca prezidentky SR Martin Strižinec, upozornil na to Denník N.

"Ešte viac ma však znepokojuje fakt, že pán generálny prokurátor ani následne neporozumel tomu, prečo bola jeho cesta vnímaná problematicky," zdôraznila. O podaní disciplinárneho návrhu neuvažuje. "Nateraz tento krok nepovažujem za dostatočný na podanie disciplinárneho návrhu," povedala.

Generálna prokuratúra SR na vyjadrenie prezidentky nebude reagovať, uviedol hovorca Dalibor Skladan.

Žilinka sa minulý týždeň zúčastnil na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry. Okrem iného sa stretol aj s tamojším generálnym prokurátorom Igorom Krasnovom, ktorý je na sankčnom zozname EÚ.