Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentka prijala odchádzajúceho generálmajora

Odchádzajúci veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl (OS) SR Jindřich Joch a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas slávnostného ceremoniálu k ukončeniu výkonu aktívnej služby generála OS SR 14. júla 2020 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Hlava štátu generálmajora pozvala do Prezidentského paláca, aby mu poďakovala za jeho celoživotnú službu Slovensku.

Bratislava 14. júla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok prijala odchádzajúceho generálmajora Jindřicha Jocha. Ten odchádza z ozbrojených síl do zálohy. Hlava štátu tak založila novú tradíciu. Doteraz nebolo zvykom, aby prezident ako hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR prijal generála pred jeho odchodom do výslužby. Uviedla to na sociálnej sieti.

"Pripravoval operačné plány celých ozbrojených síl, riadil všetky slovenské kontingenty v operáciách a misiách na troch svetových kontinentoch, mal na starosti celkovú bojovú pripravenosť našich pozemných síl," uviedla Čaputová.

Hlava štátu generálmajora pozvala do Prezidentského paláca, aby mu poďakovala za jeho celoživotnú službu Slovensku. Čaputovú neteší, že "do výslužby odchádza taký úspešný a pracovitý vojenský profesionál". Zároveň je však rada, že odchádza so cťou, lebo pre ozbrojené sily urobil všetko, čo bolo v jeho silách.