Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Rok 2020 vnímam ako rok príležitostí

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas rozhovoru pre TASR. Bratislava, 29. decembra 2019. Foto: TASR

Okrem februárových parlamentných volieb čakajú podľa hlavy štátu Slovensko v roku 2020 veľmi dôležité udalosti, ako je napríklad voľba a vymenovanie generálneho prokurátora.

Bratislava 1. januára (TASR) - Rok 2020 vníma prezidentka SR Zuzana Čaputová ako rok príležitostí, a to nielen z hľadiska februárových parlamentných volieb, ale aj všetkých výziev, ktorých by sme sa ako spoločnosť mali chopiť. Prezidentka to povedala v rozhovore pre TASR s tým, že Slovensko má za sebou rok 2019, ktorý bol dôležitý z hľadiska "odhaľovania reality o nás, našej spoločnosti aj o našej politickej scéne".

"Je nesmierne dôležité vyšetriť kauzy, ktoré sú na stole. Je to potrebné nielen pre spoločnosť, ale hlavne na zachovanie dôvery verejnosti v inštitúcie. Musíme začať robiť mnohé zmeny a musíme o nich uvažovať z dlhodobého hľadiska, nie v krátkodobom štvorročnom horizonte," povedala Čaputová pre TASR. Spomenula pritom oblasť justície, ale aj klimatické zmeny, stabilitu verejných financií a sociálnu oblasť.

Okrem februárových parlamentných volieb čakajú podľa hlavy štátu Slovensko v roku 2020 veľmi dôležité udalosti, ako je napríklad voľba a vymenovanie generálneho prokurátora. "Dôležitejšie než všetky spoločensko-politické témy je, aby bol rok 2020 pre ľudí rokom, ktorý prežijú v zdraví a v spokojnosti so svojimi blízkymi ľuďmi," podotkla prezidentka.