Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa poďakovala za dar od Francúzska v podobe 15 000 vakcín

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR Pavel Neubauer

Za vakcíny od spoločnosti AstraZeneca sa poďakoval aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý sa v piatok stretol s francúzskym veľvyslancom na Slovensku Christophom Léonzim.

Bratislava 6. marca (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala Francúzsku za dar v podobe 15.000 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Hlava štátu zdôraznila, že registrované vakcíny sú kľúčom ku skončeniu pandémie nového koronavírusu.

"Poďakovala som sa Emmanuelovi Macronovi (francúzskemu prezidentovi, pozn. TASR) za podporu a solidaritu Francúzska so Slovenskom. Obaja sa zhodneme na spoločnom európskom prístupe, že bezpečné, registrované vakcíny sú kľúčom na to, aby sme sa dostali z pandémie," napísala na sociálnej sieti.

Za vakcíny od spoločnosti AstraZeneca sa poďakoval aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO), ktorý sa v piatok (5. 3.) stretol s francúzskym veľvyslancom na Slovensku Christophom Léonzim. Témou diskusie bola aktuálna situácia aj v súvislosti s ochorením COVID-19. "Darované očkovacie látky pomôžu v rýchlejšom tempe zaočkovania a prispejú k ochrane zdravia a životov ľudí v boji s ochorením COVID-19," napísal na sociálnej sieti rezort zdravotníctva.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu (3. 3.) kontaktoval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú a premiéra Igora Matoviča (OĽANO), aby ich informoval o tom, že Francúzsko sa rozhodlo odpovedať na výzvu a žiadosť o solidaritu, plne si uvedomujúc vážnosť zdravotníckej krízy, ktorej Slovensko čelí.