Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Prezidentka sa poďakovala všetkým aktérom Nežnej revolúcie

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) a jej partner Juraj Rizman (vľavo) počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne v Deň boja za slobodu a demokraciu, 17. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Demokracia, v ktorej dnes žijeme, podľa Zuzany Čaputovej nie je dokonalá. Máme však slobodu zhromažďovania, slova, právo voliť a byť volený, zdôraznila prezidentka.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu ráno položila veniec k pamätníku Brána slobody v bratislavskom Devíne pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. Poďakovala sa aktérom Nežnej revolúcie, ako aj "neviditeľným" hrdinom, ktorí stáli na námestiach a prispeli k tomu, aby nastala pozitívna zmena.



"Toto miesto, Brána slobody, pripomína obete totalitného režimu. Pripomína nám hroznú dobu, ktorá znamenala straty ľudských životov, stratu osobnej slobody či už len za prejavený názor, zhromažďovanie, vyjadrenie politického presvedčenia alebo náboženského vierovyznania," pripomenula hlava štátu.
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a jej partner Juraj Rizman (vpravo) počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne v Deň boja za slobodu a demokraciu, 17. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar

Demokracia, v ktorej dnes žijeme, podľa nej nie je dokonalá. "Množstvo ľudí nie je spokojných, pretože nemajú zabezpečený dôstojný život," upozornila. Máme však podľa Čaputovej slobodu zhromažďovania, slova, právo voliť a byť volený. "Medzník medzi tým, čo bolo a čo je teraz, je práve 17. november, revolučné časy," pripomenula a poďakovala sa všetkým aktérom Nežnej revolúcie, ktorí pomohli k zmene.
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas položenia venca k pamätníku Brána slobody na Devíne v Deň boja za slobodu a demokraciu, 17. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar