Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa stretla s odchádzajúcim britským veľvyslancom

Na snímke mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska na Slovensku Andrew Garth. Foto: FOTO TASR - Jakub Kotian

Britský veľvyslanec končí svoju diplomatickú misiu na Slovensku po šiestich rokoch.

Bratislava 23. júla (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa dnes stretla s odchádzajúcim veľvyslancom Spojeného kráľovstva na Slovensku Andrewom Garthom. Zhodli sa, že aj napriek brexitu ostávajú obe krajiny blízkymi spojencami a partnermi. Prezidentka sa zaujímala aj o dôvody nezaradenia Slovenska medzi bezpečné krajiny. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Britský veľvyslanec končí svoju diplomatickú misiu na Slovensku po šiestich rokoch. „Poďakovala som mu za jeho prácu pri rozvíjaní vzťahov medzi Slovenskom a Spojeným kráľovstvom a tiež pri presadzovaní princípov právneho štátu a demokracie. Zhodli sme sa, že aj napriek brexitu ostávajú obe naše krajiny blízkymi spojencami a partnermi," priblížila prezidentka.

„Zaujímala som sa v tejto súvislosti aj o dôvody nezaradenia Slovenska medzi bezpečné krajiny pre návštevu Spojeného kráľovstva, keďže vývoj pandémie máme u nás stále pod kontrolou," načrtla Čaputová. K prehodnoteniu rozhodnutia má prísť v najbližších dňoch, informoval prezidentku veľvyslanec.