Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Čaputová si v Prahe pripomenie výročie operácie Anthropoid

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Neskôr sa podľa slov jej hovorcu stretne so Zemanom na Pražskom hrade.

Bratislava 26. mája (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v Prahe pripomenie výročie operácie Anthropoid, stretne sa aj so svojim českým náprotivkom Milošom Zemanom. Urobí tak počas pracovnej zahraničnej cesty v piatok 27. mája. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Čaputová pri príležitosti výročia atentátu na Reinharda Heydricha položení veniec k pamätnej doske hrdinov heydrichiády a uctí si pamiatku česko-slovenských výsadkárov Jozefa Gabčíka a Jana Kubiša, ktorí atentát spáchali.

Spolu s predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markétou Pekarovou Adamovou a českým ministrom vnútra Vítom Rakušanom sa zúčastní aj na spomienkovom podujatí v Parku Ohrada, kde bude slávnostne otvorená exteriérová výstava venovaná výročiu operácie Anthropoid.

Neskôr sa podľa slov jej hovorcu stretne so Zemanom na Pražskom hrade. Spoločne sa večer hlavy štátov zúčastnia na slávnostnom podujatí pripomenutia udalostí z roku 1942 v Národnom múzeu v Prahe, na ktorom vystúpia s príhovormi.