Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa v piatok pre Gorilu stretne s D. Sakovou a M. Lučanským

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Hlava štátu je rada, že veci súvisiace s kauzou vychádzajú na povrch.

Bratislava. 18. októbra (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová sa v piatok stretne s ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer-SD), policajným prezidentom Milanom Lučanským a prvou námestníčkou generálneho prokurátora SR Vierou Kováčikovou. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Prezidentka už skôr avizovala, že chce s nimi hovoriť v súvislosti so zverejnením nahrávky z kauzy Gorila. Po stretnutí poskytne vyhlásenie pre médiá.

Hlava štátu je rada, že veci súvisiace s kauzou vychádzajú na povrch. "Sú to nepochybne závažné skutočnosti, ktoré boli publikované. Je nesmierne dôležité, aby vyšetrovanie prebehlo čo najskôr a efektívne, aby všetci vedeli, či došlo k spáchaniu trestných činov a kto sa ich dopustil," povedala Čaputová vo štvrtok (17. 10.).

Viaceré redakcie slovenských médií dostali mailom link na zvukovú nahrávku, na ktorej má byť údajne zachytená kauza Gorila. Skupina Penta, ktorej spolumajiteľ Jaroslav Haščák má byť jedným z aktérov na nahrávke, už avizovala, že podá v tejto súvislosti trestné oznámenie. Rovnako spochybňuje autenticitu nahrávky.

Nahrávka mala vzniknúť v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011, má zachytávať rozhovor medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006.