Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka sa v Prahe stretne s M. Zemanom

Na archívnej snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo prezident ČR Miloš Zeman. Foto: TASR - Martin Baumann

Prezidentka odcestuje na návštevu ČR na pozvanie predsedu Senátu Parlamentu ČR Miloša Vystrčila.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa počas svojej krátkej návštevy Českej republiky stretne v utorok 16. novembra aj s českým prezidentom Milošom Zemanom. Navštívi ho v Ústrednej nemocnici v Prahe, kde je česká hlava štátu hospitalizovaná. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Prezidentka sa aj v uplynulých týždňoch zaujímala o zdravotný stav Miloša Zemana. V októbri mu v osobnom liste zaželala veľa zdravia, síl a rýchle zotavenie. Zároveň vyjadrila nádej, že sa budú môcť v krátkom čase stretnúť. Prezident Zeman ju sám v liste informoval, že jeho zdravotný stav sa zlepšil natoľko, že sa už zotavuje v štandardnej nemocničnej izbe, kde môže prijímať aj návštevy, a preto sa môžu stretnúť osobne," priblížil Strižinec.

Prezidentka odcestuje na návštevu ČR na pozvanie predsedu Senátu Parlamentu ČR Miloša Vystrčila. V predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu si prevezme na pôde hornej komory českého parlamentu Striebornú medailu predsedu Senátu. Položením kytice k pamätníku na Národnej triede v Prahe si pripomenie 32. výročie Nežnej revolúcie.