Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prezidentka si uctila pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová si uctila pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej položením kvetov a zapálením sviečky pred domom vo Veľkej Mači (okres Galanta) v pondelok 21. februára 2022., kde boli pred štyrmi rokmi zavraždení. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Čaputová považuje za dôležité, že boli odsúdení vykonávatelia vraždy, ale pre spravodlivosť na Slovensku je podľa nej potrebné, aby bola vyvodená zodpovednosť aj voči objednávateľom.

Bratislava 21. februára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v pondelok vo Veľkej Mači uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred dom, v ktorom boli zavraždení, položila kvety a zapálila sviečku.

"Pred štyrmi rokmi sa väčšina spoločnosti spojila v požiadavke za slušné a spravodlivé Slovensko, tá požiadavka je aktuálna aj dnes," uviedla hlava štátu s tým, že aj v týchto dňoch na Slovensku prežívame zvýšenú vlnu nenávisti, hnevu a verbálnych útokov. "Aj v prípade Jána a Martiny fyzickému útoku predchádzali vyhrážky. Musíme to zastaviť skôr, ako bude neskoro, inak by bol odkaz Jána a Martiny zbytočný," skonštatovala prezidentka.

Pripomenula, že dvojica bola zavraždená pre Jánovu prácu. "Boli zabití, pretože Ján sa venoval odhaľovaniu korupcie a zneužívaniu moci," uviedla prezidentka.



Považuje za dôležité, že boli odsúdení vykonávatelia vraždy, ale pre spravodlivosť na Slovensku je podľa nej potrebné, aby bola vyvodená zodpovednosť aj voči objednávateľom.