Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Čaputová: Politici majú dodržiavať princípy, aké žiadali od oponentov

Prezidentka SR Zuzana Čaputová, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Kollár na piatkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že svoj magisterský titul získal legálne a že sa nemá za čo ospravedlňovať.

Bratislava 26. júna (TASR) - Pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová v súvislosti s podozreniami o plagiátorstve diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina).

"S nástupom novej vlády boli oprávnene spojené veľké očakávania verejnosti. Získala silný protikorupčný mandát aj silný mandát na zmenu výkonu politickej moci. Pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je však potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov," uviedla v piatok hlava štátu na sociálnej sieti.

Šéf parlamentu už niekoľko dní čelí podozreniu z plagiátorstva. Kritizuje ho opozícia, niektorí koaliční kolegovia hovorili o vyvodení zodpovednosti. O kauze sa rozprával aj s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO), ktorý ho nevyzýval na odstúpenie.

Kollár na piatkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že svoj magisterský titul získal legálne a že sa nemá za čo ospravedlňovať. V politike titul nemieni viac používať, aby nedával nikomu zámienku na útoky na koalíciu.