Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezidentka vyjadrila sústrasť postihnutým katastrofou na juhu Moravy

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/AP

Záchranári na južnej Morave v spojitosti so štvrtkovými (24. júna) silnými búrkami zaznamenali obete na životoch a približne 150 zranených.

Bratislava 25. júna (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť všetkým postihnutým prírodnou katastrofou na južnej Morave. Zároveň ocenila pomoc slovenských zdravotníkov českej strane. TASR o tom informoval Martin Strižinec, hovorca prezidentky SR.

"Vyjadrujem sústrasť všetkým postihnutým prírodnou katastrofou na južnej Morave. Rozsah škôd, materiálnych aj ľudských, je nepredstaviteľný a želám našim susedom veľa sily, ktorú budú potrebovať na vyrovnanie sa s následkami pohromy. Zároveň oceňujem okamžitú pomoc slovenských zdravotníkov postihnutým obciam," uviedla v stanovisku hlava štátu.

Záchranári na južnej Morave v spojitosti so štvrtkovými (24. júna) silnými búrkami zaznamenali obete na životoch a približne 150 zranených. Veľké škody sú hlásené z obce Lužice. V meste Hodonín búrka odniesla strechu športovej haly, poškodila štadión a domov seniorov, v ktorom utrpelo zranenia viacero dôchodcov.