Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka vymenovala veľvyslancov pre Argentínu, SAE a Izrael

Na snímke dezignovaný veľvyslanec SR v Štáte Izrael so sídlom v Tel Avive Igor Maukš počas odovzdávania poverovacích listín prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou dezignovaným slovenským veľvyslancom v zahraničí v Prezidentskom paláci v Bratislave 28. augusta 2019. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vedúcim diplomatickej misie v Spojených arabských emirátoch bude Michal Kováč mladší, syn prvého slovenského prezidenta Michala Kováča.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Slovensko má nových veľvyslancov v Argentíne, Spojených arabských emirátoch a Izraeli. Poverovacie listiny im v stredu odovzdala prezidentka Zuzana Čaputová.

Na veľvyslanectve so sídlom v argentínskom Buenos Aires bude pôsobiť Rastislav Hindický. Prezidentka mu zároveň udelila priakreditáciu pre Bolívijský mnohonárodný štát, Čilskú republiku, Paraguajskú republiku, Peruánsku republiku a Uruguajskú východnú republiku.

Vedúcim diplomatickej misie v Spojených arabských emirátoch bude Michal Kováč mladší, syn prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Sídliť bude v Abú Dabí. Veľvyslanectvo v izraelskom Tel Avive zas povedie Igor Maukš.

"Veľmi si želám, aby ste sa pri výkone svojej práce, podobne ako ja, snažili o presadzovanie hodnôt SR, tak aby Slovensko bolo vnímané ako krajina, ktorá reprezentuje hodnoty demokracie, spravodlivosti, medzinárodných pravidiel a, samozrejme, aj environmentálnej citlivosti a dodržiavania ľudských práv," prihovorila sa veľvyslancom prezidentka. Keďže je povolanie podľa nej náročné na osobné vzťahy, diplomatom zaželala šťastie aj v nich.