Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Prezidentka vymenovala za rektora VŠZaSP Ladislava Bučka

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo nový rektor Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce (VŠZaSP) sv. Alžbety Ladislav Bučko počas vymenovania 23. mája 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ako pripomenula, Bučko je spätý s vysokou školou svätej Alžbety prakticky od jej začiatkov.

Bratislava 23. mája (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok vymenovala za rektora Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety (VŠZaSP) Ladislava Bučka. V príhovore vyzdvihla jeho kvalifikačné predpoklady a dlhoročné skúsenosti. Zvýraznila tiež hodnoty, ktoré škola šíri, ako sú solidarita, pomoc slabším či chudobným.

"Práve tento silný akcent na charitu a pomoc ľuďom v chudobných či krízových regiónoch sveta predstavuje špecifický rozmer vysokej školy svätej Alžbety. Napokon aj vašu osobnosť formovali roky pedagogickej a misijnej činnosti v Afrike či juhovýchodnej Ázii," prihovorila sa prezidentka novému rektorovi.

Hodnoty, ako sú solidarita, pomoc slabším, chudobným a vylúčeným sú podľa Čaputovej v dnešnej spoločnosti, poznačenej vysokou mierou polarizácie, mimoriadne aktuálne. "Je preto dôležité ďalej šíriť posolstvo týchto hodnôt a vychovávať absolventov s vysokým odborným i morálnym kreditom," vyhlásila.

Ako pripomenula, Bučko je spätý s vysokou školou svätej Alžbety prakticky od jej začiatkov. Poukázala, že škola ponúka vzdelávanie, ktoré iné školy neponúkajú, ako je napríklad tropické verejné zdravotníctvo.