Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prezidentka vystúpi s videopríhovorom v rámci Climate Ambition Summit

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Samit otvorí generálny tajomník OSN Antonio Guterres a spoluorganizátori, ktorými sú francúzsky prezident Emmanuel Macron a britský premiér Boris Johnson.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu vystúpi s videopríhovorom v rámci Climate Ambition Summit, ktorý je organizovaný z iniciatívy OSN, Spojeného kráľovstva a Francúzska. Koná sa online. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Na úrovni hláv štátov, respektíve vlád má samit vytvoriť priestor na predstavenie nových ambícií a záväzkov v boji proti klimatickej kríze. "Koná sa symbolicky na 5. výročie prijatia Parížskej klimatickej dohody a pred Konferenciou OSN o klimatických zmenách, ktorá sa uskutoční na budúci rok v Glasgowe," spresnil Strižinec.

Samit otvorí generálny tajomník OSN Antonio Guterres a spoluorganizátori, ktorými sú francúzsky prezident Emmanuel Macron a britský premiér Boris Johnson. Následne vystúpia ďalší politickí lídri vrátane prezidentky Čaputovej. Okrem nich aj zástupcovia miest a predstavitelia mimovládnych organizácií.