Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prezidentka vystúpi v NR SR so správou o stave republiky v utorok

Na snímke prezidetka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pred poslancov parlamentu sa Čaputová postavila so správou o stave republiky zatiaľ dvakrát.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vystúpi v utorok (29. 11.) o 13.00 h v pléne Národnej rady (NR) SR so správou o stave o republiky. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Pred poslancov parlamentu sa Čaputová postavila so správou o stave republiky zatiaľ dvakrát. Prvýkrát vystúpila v parlamente v júni 2020, pár dní pred prvým výročím svojej inaugurácie. V roku 2021 predniesla správu v NR SR koncom septembra.

Prezidentka vlani zdôrazňovala najmä zúfalú potrebu stability, jasného a jednotného vedenia. Hovorila o stave spoločnosti v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19. Upozorňovala na obavy z odchodu ďalších zdravotníkov i na situáciu v domovoch sociálnych služieb. Hlava štátu skritizovala nezvládnutý krízový manažment aj úroveň politickej debaty. Ocenila vtedy kroky vlády vedúce k sanácii ekonomických následkov pandémie.

Okrem toho zdôrazňovala potrebu riešiť tému chudoby a regionálnych rozdielov. Poukazovala aj na nutnosť vyrovnať sa s rastom cien, s ktorým bolo spojené postpandemické oživenie svetovej ekonomiky. Upozorňovala aj na to, že rast cien potravín a energií bude mať dosah aj na nízkopríjmové rodiny, hovorila o potrebe kompenzácií.