Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka Čaputová hovorila s Korčokom aj o samite prezidentov V4

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a minister zahraničných vecí Ivan Korčok počas pravidelnej konzultácie, 26. januára 2021. Foto: FB/Zuzana Čaputová

Okrem aktuálnych európskych tém sa rozprávali aj o nadchádzajúcom samite prezidentov Vyšehradskej štvorky.

Bratislava 26. januára (TASR) – O aktuálnych európskych témach a o blížiacom sa samite prezidentov Vyšehradskej štvorky hovorila v utorok prezidentka Zuzana Čaputová s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS). Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Prezidentka absolvovala s ministrom ďalšie z pravidelných konzultácií.

„Okrem aktuálnych európskych tém sme sa rozprávali aj o nadchádzajúcom samite prezidentov Vyšehradskej štvorky, ktorý ma čaká už začiatkom februára v Poľsku," spresnila Čaputová.

Tento rok bude podľa nej pre slovenskú zahraničnú a európsku politiku intenzívny. Potrebné je pokračovať v spoločnej koordinácii protipandemických opatrení a očkovania v Európe. „Pripravujeme sa na spustenie európskeho a slovenského Plánu obnovy a tiež na otvorenie spolupráce s novou administratívou Joea Bidena," dodala prezidentka.